We moeten in Nederland allemaal verzekerd zijn volgens de wet en dat willen we het liefste zo goedkoop mogelijk maar we willen ook graag goed verzekerd zijn. Het kan soms nogal een hindernis zijn om de verzekering te vinden die bij je past. Hier bestaan tegenwoordig mooie vergelijkingssites voor. Op de manier vind jij op een eenvoudige manier de goedkoopste zorgverzekering. Wij gaan je in deze blog uitleggen hoe jij de goedkoopste zorgverzekering kunt vinden en ook een stukje uitleggen over de wet.

Een betaalbare zorgverzekering

We kennen erg veel grote zorgverzekeringsmaatschappijen in Nederland. Deze hebben allemaal een standaard basis verzekering. In het basis pakket wordt alle belangrijke zorg vergoed zoals bijvoorbeeld eerste hulp. Voor een aantal specifieke aandoeningen zal je in een aantal gevallen een aanvullende verzekering moeten afsluiten omdat niet alle zorg vergoed wordt vanuit de basis verzekering. Ben jij op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering dan is het handig alles eens naast elkaar te leggen. Je kunt namelijk een eenvoudige berekening maken om te zien of de verzekering die je hebt goed bij je past of dat je misschien toch goedkoper kunt. Tegenwoordig zijn er ook veel internet verzekeraars. Hier kun je het beste gebruik van maken als je van plan bent weinig contact te leggen. Contact kan in deze gevallen meestal alleen via de e-mail. Dat kan vervelend zijn als je juist nauw contact wilt hebben met de zorgverzekeraar.

Hoe vind je nu de zorgverzekering die het beste bij jou past?

Het is natuurlijk niet gelijk te zeggen welke zorgverzekering het beste bij jou past. Daarom maak je een vergelijking door gebruik te maken van allerlei filters. De goedkoopste zorgverzekering is niet per se voor iedereen anders. Alles hangt samen met de zorg die je nodig bent en de zaken die je verzekerd wilt hebben. Op het moment dat je veel zorg nodig bent, dan zul je ook meer moeten verzekeren. Denk eens aan een tandartsverzekering, een aanvullende verzekering en let er op dat je dan wel juist verzekerd bent. Oververzekeren heeft niet heel veel zin maar als je toren hoge rekeningen krijgt word je ook niet gelukkig. Maak daarom een weloverwogen besluit bij het afsluiten of overstappen van je zorgverzekeraar.

De zorgverkeringswet

In Nederland hebben we te maken met een wet dat ook wel zorgverzekeringswet genoemd wordt. Deze wet zorgt ervoor dat alles goed geregeld is voor alle verzekerde binnen Nederland. Alle verzekeringsmaatschappijen zijn verantwoordelijk voor de uitvoer van deze wet. De verzekerde krijgt meer mogelijkheden om een keuze te maken tussen de verschillende maatschappijen en de daarbij behorende verzekeringen. Doordat de zorgverzekeringswet meer ruimte heeft voor de marketing van de verschillende aanbieders. Wij betalen allemaal een klein stukje mee aan deze wet. Je kunt hierbij denken aan een deel van de premie, een stukje eigen risico en een deel uit het algemene fonds. Dat zorgt ervoor dat de zorgverzekeringswet zo goed mogelijk hen werk kan doen.