Wanneer je binnenkort gaat verhuizen is het tijd om wat zaken te gaan regelen. Er komt heel wat kijken bij een verhuizing. Daarom bespreken we in deze blog waar je allemaal aan moet denken bij een verhuizing. 

Welke spullen eerst

Afhankelijk van de verhuisdatum is het al mogelijk om een aantal spullen in te pakken. Denk hierbij aan spullen die je op korte termijn niet nodig hebt. Je HP Envy x360 laptop kan je bijvoorbeeld ieder moment meenemen. Spullen als een wasmachine, droger en een televisie kunnen passen mee op het laatste moment. 

Bezoekje plegen

Wanneer je gaat verhuizen is het verstandig om alvast de buurt te verkennen. Zo weet je al precies waar alles zit. Doe vooral goed onderzoek naar werk en scholen in de buurt. 

 

Praktische zaken

Denk ook aan praktische zaken zoals je adreswijziging doorgeven aan instanties. PostNL biedt een dienst aan wat het gemakkelijk maakt om je post een tijd door te sturen naar de verhuisservice van PostNL. Je post door laten sturen naar PostNL kost €5,90 voor 2 weken. Wanneer er langer wordt doorgegaan met de service wordt de prijs ook lager. Zo betaal je voor een half jaar maar €1,70. Verder heeft PostNL ook een tijdelijke doorzendservice. Hiermee is het mogelijk om je post tijdelijk door te sturen naar een ander adres. Dit is ook handig als je voor een tijdje op vakantie gaat. 

 

Maar denk ook aan je energiecontract. In veel gevallen is het mogelijk om je energiecontract mee te nemen naar je nieuwe woning. Het is helaas niet mogelijk om dezelfde waterleverancier te kiezen. Hierbij is het belangrijk om op tijd je verhuizing door te geven. Als je groter gaat wonen is het verstandig om te kijken of je overal in je nieuwe woning wel goed internet hebt. Wanneer dit niet het geval is, is het vaak mogelijk om Wifi versterkers te bestellen. 

 

Wanneer je verhuist naar een compleet andere gemeente is het verstandig om een nieuwe huisarts, tandarts en apotheek te kiezen. 

 

Verder is het aan te raden om je verzekeraars op tijd te berichten over je verhuizing en je nieuwe adres. Zo weet je meteen of er verzekeringen aangepast moet worden. Denk hierbij aan een inboedelverzekering en opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering maar ook aan je autoverzekering. Overstappen naar een andere verzekeraar kan in sommige gevallen voordelig uitpakken.

 

Vergeet je parkeervergunning ook niet om te zetten of op te zeggen wanneer je dit hebt. Verder is het verstandig om vrienden, familie, kennissen en collega’s een berichtje te sturen over de verhuizing met je nieuwe adres. Dit klinkt heel logisch, maar veel mensen vergeten nog wel eens.