Misschien wist je het niet, maar de diensten van een professioneel schoonmaakbedrijf kunnen uiteenlopen. Niet alleen het ‘standaard’ schoonmaken van ruimtes door schoonmakers zoals je vaak ziet, valt onder schoonmaak. Ook zaken als gespecialiseerde reiniging en het onderhoud van bijvoorbeeld vloeren valt onder de diensten van een professioneel schoonmaakbedrijf. Enkele veel voorkomende diensten van professionele schoonmaakbedrijven lichten we hieronder toe: vloeronderhoud, meubel- en tapijtreiniging, opleveringsschoonmaak, gevelreiniging en hogedrukreiniging.

 

Vloeronderhoud

 

Om ervoor te zorgen dat een vloer lang mee kan en er lange tijd goed uit blijft zien, is er soms meer nodig dan een ‘normale’ schoonmaak. Een uitgebreide onderhoudsbehandeling door een professioneel schoonmaakbedrijf, waarbij de vloer grondig schoon wordt gemaakt en wordt behandeld, is dan wat je nodig hebt. Of het nu om tapijt, parket, laminaat, natuursteen of een ander soort vloer gaat: professionele schoonmaak bedrijven maakt dat weinig uit; die weten er wel raad mee.

 

Meubel- en tapijtreiniging

 

Meubels en tapijt kunnen tekenen van slijtage vertonen wanneer ze jarenlang worden gebruikt. Daarnaast is het ook goed om meubels en tapijt om de zoveel tijd goed te reinigen om huisstofmijt tegen te gaan. Er zijn verschillende methoden van meubel- en tapijtreiniging, zoals droog poederreiniging, sproei- en extractie of shamponeren en bonnet. Een professioneel schoonmaakbedrijf kan inschatten wat de beste werkwijze is om het tapijt of de meubels grondig te reinigen.

 

Opleveringsschoonmaak

 

Is de verbouwing van een woning of bedrijfspand afgerond? Of ben je klaar met het verhuizen naar je nieuwe huis en alle kluswerkzaamheden die daarbij kwamen kijken? Dan kan een opleveringsschoonmaak een goed idee zijn. Een professioneel schoonmaakbedrijf neemt je dan veel werk uit handen: van het opruimen van afval en het afstoffen tot het verwijderen van bouwmateriaal en het schoonmaken van de ramen. De ruimte ziet er achteraf uit alsof er nooit een verbouwing of verhuizing heeft plaatsgevonden!

 

Gevelreiniging

 

Bijvoorbeeld algen, roet of ander vuil van buitenaf kunnen de voegen aan de buitenkant van jouw woning of bedrijfspand aantasten. Dit verlaagt de kwaliteit van het pand. Een specialistisch schoonmaakbedrijf inschakelen om de gevels te reinigen en onderhouden is dan een goede keuze. Wat betreft het onderhouden van gevels zijn er meerdere opties, zoals het reinigen, borstelen of impregneren van gevels. In overleg met het schoonmaakbedrijf dat je inschakelt, kun je bepalen wat voor jouw situatie de beste optie is.

 

Hogedrukreiniging

 

Een grondige reiniging met behulp van een hogedrukspuit kan wonderen verrichten. Heb je last van een vervuild dak, gevel, of bijvoorbeeld van vervuilde terrastegels? Een professioneel schoonmaakbedrijf heeft dat zo schoon met een hogedrukreiniging. Vaak gebruiken ze hier milieuvriendelijke producten voor, dus dat is mooi meegenomen. Je ziet soms dat een dak, gevel, of tuin vervuild raakt met mossen, kalkaanslag of uitwerpselen van dieren, zoals vogels. Een hogedrukreiniging biedt dan uitkomst.