Met de kerstdagen voor de deur zitten we helaas weer in een nieuwe lockdown. Waar mensen de komende dagen nog vermaak vinden in etentjes, is er in januari weer veel tijd die gevuld kan worden. Veel is er helaas niet open, en daarom zullen we het soms verderop moeten zoeken. In en rond Amsterdam is er gelukkig genoeg te doen. En wie niets kan vinden kan terecht voor een huurauto bij auto huren Amsterdam West om de rest van de omgeving te ontdekken. Ben je nog op zoek naar een leuk uitje? Je vind hier een aantal tips.

Amsterdam light tour

Voor wie de Amsterdam Light Tour nog niet gewandeld heeft is dit zeker een aanrader om nog te doen. Langs de grachten loop je een route van een aantal kilometer terwijl je geniet van alle prachtige verlichting die in de stad is opgehangen. De boottochten zijn momenteel afgelast, dus warm aankleden en goede wandelschoenen zijn een must. Via de website van de organisatie kan je voor een klein bedrag een (digitale) kaart kopen maar daar op de looproute en aanvullende informatie over al het moois.

Schaatsen

Januari is natuurlijk bij uitstek het moment om te gaan schaatsen. De schaatsbanen zelf zijn dicht, maar we hopen natuurlijk allemaal dat de meren en plassen net als vorig jaar weer dichtvriezen en iedereen daar op naar hartenlust kan schaatsen. De mooiste plekken om te schaatsen in Amsterdam vind je op het Nieuwe Meer, de Bosbaan en het Vondelpark. En natuurlijk kan je nu vast schaatsen in huis halen en slijpen, want als het zo ver is ben je mogelijk wel te laat.

Buiten de stad

Buiten Amsterdam is er natuurlijk ook genoeg te beleven. Vakantieparken zijn namelijk nog gewoon open, je kan dus met je partner of je vrienden een huisje boeken en daar koken en genieten van elkaars gezelschap. Een nieuwe stad ontdekken is natuurlijk anders zonder geopende horeca en dergelijken, maar in de natuur valt nog genoeg te beleven. Als je met een aantal mensen gaat huur je bij auto huren Amsterdam-Zuidoost voor een klein bedrag een auto waarmee je snel en voordelig op weg kan.