De elektrische auto wint al jaren aan populariteit. Dit komt doordat het de meest milieuvriendelijke manier van autorijden is die toegankelijk is voor het grote publiek. Men verwacht dan ook dat het aantal elektrische auto’s op de weg alleen maar zal blijven stijgen. De kans is dan ook redelijk groot dat ook jij binnenkort in een elektrische auto zal rijden, als je dit nog niet deed natuurlijk. Omdat we op de lange termijn allemaal over moeten op elektrische auto’s vertellen we je in deze blog meer over de financieringsopties van deze auto’s!

Elektrische auto kopen

Over het algemeen is het kopen van een auto de handigste manier om een auto te financieren. De auto is dan volledig van jou en je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt met deze auto. Het probleem van veel elektrische auto’s is dat ze een stuk duurder zijn dan niet-elektrische auto’s. Dit maakt het voor een stuk minder mensen realistisch om de auto te kopen. Daarnaast ontwikkelt de markt voor elektrische auto’s zich in ongekend tempo. De auto’s worden met het jaar beter en daarnaast ook nog eens goedkoper. Het particulier kopen van een elektrische auto kan dus misschien niet eens de handigste manier zijn om een elektrische auto te financieren!

Elektrische auto leasen

Een andere manier om de elektrische auto te bekostigen is door middel van een leaseconstructie. Door te kiezen voor het elektrische auto leasen betaal je iedere maand een vast bedrag voor de auto. Zo merk je een stuk minder van de hoge aanschafkosten en kun je de auto daarnaast na 2 jaar weer vervangen voor het nieuwere en betere model. Je betaalt natuurlijk onderaan de streep voor een leaseconstructie wel iets meer dan voor een gekochte auto. Echter, doordat de markt zich zo snel ontwikkeld kan de leaseconstructie in de markt van elektrische auto’s nog wel eens voordelig uitpakken. Dit voordeel uit zich misschien niet direct op het financiële vlak, maar berust met name op de kwaliteit van de auto waar je in rijdt. Zo kun je nu kiezen voor het Ford Mustang Mach E leasen en aan het eind van je leasecontract voor de nieuwere variant kiezen. Je blijft dus voor ongeveer dezelfde prijs steeds in het beste model auto rijden!