Het hebben van een auto is voor veel mensen een eerste levensbehoefte. Dit komt doordat men dagelijks of wekelijks grote afstanden dient af te leggen. Een auto kan hierin enorm veel tijd schelen. Nu was het vroeger heel normaal om een auto te kopen, maar anno 2021 zijn er tal van andere vormen van autobezit die misschien wel veel beter bij jouw situatie passen. Deze vormen van autobezit zijn echter nog niet heel bekend bij het grote publiek. Juist hierom vertellen we je in deze blog meer over deze alternatieve vormen van autobezit!

Particulier leasen

Het leasen van een auto was vroeger een zakelijke aangelegenheid. Tegenwoordig zijn er echter ook tal van opties als het gaat om particulier leasen. Je geniet zo van de voordelen van het leasen van een auto zonder dat dit via je bedrijf hoeft te gaan. Het grootste voordeel van het particulier leasen zit hem in de kostenstructuur. Doordat je iedere maand een vast bedrag voor bijvoorbeeld je Skoda Enyaq betaalt, ben je in eerste instantie geen hoog bedrag kwijt om in de auto te kunnen rijden. Hierdoor kun je over het algemeen een duurdere en/of betere auto rijden dan dat je zou kunnen rijden als je de auto direct moet betalen.

Deelauto

We zien de laatste jaren een enorme toename in het aantal deelauto’s in Nederland. Dit komt met name door de kostenstructuur van de deelauto. Je betaalt namelijk alleen maar voor de minuten/uren/dagen dat je gebruik maakt van de deelauto. Wanneer jij iedere maand slechts een aantal keer een auto nodig hebt, dan kan dit een ideale oplossing voor jou zijn. Het grootste nadeel van de deelauto is het feit dat je de auto niet voor voor verschillende momenten in de toekomst kunt reserveren. Weet jij bijvoorbeeld nu al dat je nu, over drie weken en over 4 weken de Volkswagen ID3 bij jou in de wijk nodig hebt, dan kun je waarschijnlijk alleen je reservering voor die dag zelf vastleggen. De momenten in de toekomst kunnen zomaar door iemand anders bij jou in de wijk al gereserveerd zijn.