Het verzamelen van exclusieve horloges voor gigantische prijzen, het is niet zomaar een hobby. Tijdens online veilingen kost het bloed zweet en tranen voor het bemachtigen van het perfecte horloge. Er is steeds meer inzicht in de rijke wereld van de horloge handel.  

Tijd is geld 

Op videoland werd de documentaire ‘tijd is geld’ ook goed bekeken. In deze serie volgen we een Nederlands horloge merk. Dit merk is opgezet door jonge ondernemers die van de hele wereld exclusieve exemplaren verzamelen om die zelf door te verkopen. Ze verkopen aan veel sterren. In de serie vliegen ze even naar Dubai om het zoontje voor Lil Kleine zijn verjaardagscadeau te bezorgen. Op een jonge leeftijd een Rolex om de hand, zonder dat het kind überhaupt klok kan lezen. Het verzamelen van horloges en de waarde van de horloges wordt er al vroeg in gestampt. Het is sport waar veel geld in omgaat. In de serie word je ook geconfronteerd met meerdere inbraak acties en een enorm beveiligingssysteem. Het verzamelen van dure items is dus niet altijd veilig. Er zijn altijd kapers op de kust.  

Duurste horloges  

Er zijn veel verschillende soorten horloges en veel verschillende merken. De voorkeur van mensen is ook anders. Als je niet veel geeft om exclusieve horloges kan je voor een tijdloos design gaan van een Citizen horloge. De meeste verzamelaars gaan voor een design van andere merken. Voor deze merken moet je dan ook wel goudgeld betalen. Als je 28 miljoen hebt liggen kan je namelijk pas het duurste horloge op de wereld kopen.  

  • 1. Brequet Grande Complication Marie (28 Miljoen)  
  • 2. Patek Phillipe Grandmaster Chime (27 Miljoen)  
  • 3. Paul Newman Rolex Daytona (13,3 Miljoen)  
  • 4. Patek Philippe Ref 1518 In Steel (10,1 Miljoen)  
  • 5. Louis Moinet Meteoris Collection (3,8 Miljoen)  

Je moet er dus wat voor over hebben maar dan heb je ook wat. Het duurste exemplaar heeft zelfs een hele geschiedenis hangen aan de prachtige klok. Het horloge wordt nu tentoongesteld in het LA Mayer Museum. Als je toevallig 28 miljoen over hebt kan je het horloge wel overkopen van het museum.  

Andere verzamelingen  

Naast horloges zijn er nog veel meer items van hoge waarde die worden verzameld. Ringen verzamelen is bijvoorbeeld ook een dure hobby. Van een Aller Spanninga tot een ring van Sotheby’s die werd geveild voor een recordbedrag van 66.8 miljoen euro. Het zijn belachelijke bedragen als je wil horen bij de echte verzamelaars. Nog even sparen dus.