Zakelijk leasen zit al jaren in de lift. Voor zowel werkgevers als werknemers is dit namelijk zeer aantrekkelijk. Waar we eerst zagen dat werknemers massaal gingen voor elektrisch leasen door de lage bijtelling, is dit nu wat meer aan het stagneren en twijfelen werknemers of elektrisch de beste keuze is. In elk geval lijkt er nog geen daling te komen in de vraag naar leaseauto’s. Er zitten dan ook diverse voordelen aan. Twijfel je over zakelijk leasen en ben je benieuwd wat het voor jou kan opleveren? Je leest de voordelen in deze blog!

Vast maandbedrag

Of je nu gaat voor zakelijk leasen of privé leasen, een groot voordeel wat er bij beide inzit is dat je een vast maandelijks bedrag betaald zonder dat daar nog kosten bijkomen. Geen onverwachtse rekeningen door onderhoud of reparatie van je auto dus. In het bedrag dat je maandelijks betaald zitten vrijwel alle kosten bij inbegrepen wat een groot stuk van onzekerheid wegneemt. Natuurlijk heb je wel de variabele kosten voor benzine, en ook als je een parkeerboete hebt zal je d ie zelf moeten betalen.

Geen aanschafprijs

Nog zo’n groot voordeel van zakelijk leasen is dat je zelf niet een grote investering hoeft te doen voor de aankoop van een nieuwe auto. Gezien je zelf geen eigenaar wordt van de auto, hoef je deze ook niet aan het begin van het contract te kopen. Je hebt dus geen grote spaarpot nodig om een lease auto te kunnen rijden. Daar komt bij dat je aan het einde van het contract dan ook geen eigenaar wordt van de leaseauto. Hierdoor hoef je zelf geen moeite te doen om hem te verkopen of in te ruilen, maar levert de auto voor jou dus ook niks op. Soms heb je wel de mogelijkheid om je auto alsnog over kopen van de leasemaatschappij.

Genoeg keuze

Zakelijke leaserijders zijn niet beperkt in hun keuze voor hun auto. Veel zakelijke rijders rijden juist altijd in de nieuwste modellen rond. Maar, wil je liever wat besparen op je maandelijkse kosten voor lease rijden? Dan kan je ook kijken of een occasion leasen misschien wat voor je is. Dit is ook gewoon mogelijk voor de zakelijke markt namelijk en kost je maandelijks een stuk minder. Daarnaast zou je natuurlijk ook kunnen verwegen om elektrisch te leasen, dit bespaart je weer brandstofkosten.

Car Dashboard with Multiple Gauges Free Stock Photo