Elk kantoor moet veel aandacht besteden aan gezondheid en veiligheid. Er zijn veel potentiële gevaren op een kantoor vanwege de aanwezigheid van elektrische apparatuur en het vaak repetitieve karakter van veel van de taken. Voordat je een kantoorruimte Amsterdam huurt, moet je ervoor zorgen dat je aan deze regels voldoet. Op die manier heb je een kantoor dat je medewerkers aanmoedigt om het beste uit zichzelf te halen, en niet andersom. Dus, hier zijn verschillende aspecten waar een kantoor aan moet voldoen.

Zorg dat je een goede manager hebt

Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat werken de gezondheid van werknemers echt verbetert. Dit komt omdat positieve interactie met andere werknemers, vooral de managers, een betere mentale gezondheid mogelijk maakt. De interacties kunnen het zelfrespect namelijk vergroten door middel van kameraadschap. Wanneer managers hun werknemers echter niet waarderen, coachen, ontwikkelen en belonen, verliezen de werknemers vaak die belangrijke positieve aspecten die hun zelfrespect verhogen.

Regelgeving wat roken betreft

Roken is in veel landen op openbare plaatsen verboden, ook op werkplekken. Het kan zijn dat je bordjes met ‘niet roken’ op je kantoor moet hangen, tenzij je een boete wilt krijgen. Mogelijk moet je ook een open ruimte of op zijn minst een speciale kamer in je kantoor hebben om je personeel te laten roken. Deze ruimtes moeten goed geventileerd zijn en er kunnen sancties worden opgelegd als er rook in aangrenzende ruimtes komt.

Rustperiodes

Er zijn richtlijnen over hoe lang pauzes moeten worden gegeven aan werknemers tijdens de werkuren. Rustperiodes zijn toegestaan ​​voor werknemers ouder dan 18 jaar, zowel dagelijks als wekelijks. Elke werknemer heeft recht op een dagelijkse pauze van ten minste 11 aaneengesloten uren, evenals op een rustperiode van 20 minuten als hij meer dan 6 uur per dag werkt. Deze regel zorgt ervoor dat er geen overuren zijn. Wekelijkse rust moet bestaan ​​uit 24 aaneengesloten uren of 48 aaneengesloten uren om de twee weken. Zorg ervoor dat je de regelgeving controleert die in jouw land van kracht is. Afhankelijk van de huidige regelgeving kan het zijn dat je minder of meer moet doen.