Ben jij helemaal enthousiast geworden over de voordelen van een persoonlijke holding? Wil je direct starten met de oprichting maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen. Wij snappen dat het lastig kan zijn om een eerste stap te zetten. Tegenwoordig kun je echter in een paar stappen gemakkelijk en snel een holding oprichten.

Wat is een holding? 

Een holding is eigenlijk een ‘gewone’ BV net als de werk-BV. In tegenstelling tot bij een werk-B.V. worden in de holding geen werkzaamheden of ondernemingsactiviteiten verricht. In de holding kun je onder andere het vermogen uit de werk-BV veilig ‘opslaan’. Dit betekent dat je met een holding naast je BV jouw waardevolle zaken afschermt van een eventueel faillissement.

Online een holding opzetten in een paar stappen

Een holding oprichten zonder al te hoge kosten is online mogelijk via Ligo. Het enige wat je hoeft te doen is het doorlopen van de onderstaande stappen: 

Stap 1: doorloop de vragenlijst voor het oprichten van je holding

De antwoorden die je geeft op deze vragenlijst heeft de notaris nodig om de oprichtingsakte volledig te kunnen maken en je bedrijf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). 

Stap 2: bekijk je conceptakte en upload de benodigde documenten

Direct na het invullen van de vragenlijst kan je vaak al je conceptakte inzien. Controleer deze en bekijk of alles klopt in deze akte. Daarnaast upload je de benodigde documenten voor de notaris, zoals bijvoorbeeld je identiteitsbewijs. 

Stap 3: de afspraak bij de notaris

Je gaat langs bij de notaris om je te identificeren en de inhoud van de akte door te spreken. Deze afspraak kan tegenwoordig ook vanuit het gemak van je eigen huis plaatsvinden via een video call. 

Stap 4: je holding opstarten: de notaris schrijft je holding in bij de KvK 

Als jij na deze afspraak de akte hebt goedgekeurd, zal de notaris je akte ondertekenen. Dan is je holding officieel opgericht. Hierna wordt je holding door de notaris ingeschreven bij de KvK.