Als organisatie heb je vandaag de dag te maken met veel uitdagingen. En die uitdagingen vragen veel flexibiliteit en tegelijkertijd stabiliteit van medewerkers. Maar hoe blijf je wendbaar en stabiel als organisatie zijnde? Hoe kun je als medewerker je blijven innoveren en tegelijkertijd ook je eigen werk en processen blijven verbeteren? Dat is precies waarom je een Green Belt training zou moeten volgen. Tijdens deze Lean Green Belt training leer je als projectleider verbetering op de werkvloer waar te maken, ongeacht de afdeling. In dit artikel leggen we je uit wat je nog meer leert tijdens deze vijfdaagse training, voor wie de training is bedoeld en welke ‘belts’ je nog meer kunt behalen.

Wat is Lean?

Mocht je nog niet helemaal bekend zijn met de term Lean: Lean is een filosofie / bedrijfscultuur waarbij de klantwaarde centraal staat. De activiteiten van de gehele organisatie is hierop afgestemd. Naast de klant staan ook de medewerkers centraal. Immers zijn zij de motor van de organisatie. Het heeft dan ook een wisselwerking. Een uitgevoerde verbetereing leidt tot een snellere en hogere klantwaarde.

Verschillende niveaus Lean

Binnen de term Lean zijn er verschillende gradaties op managementstijl niveau. Elke gradatie is een kleur meegegeven, om het visueel te maken. Dat begint bij de Yellow Belt tot aan de Black Belt. Je kunt het vergelijken met judo, waarbij de beginner de gele band draagt en je de zwarte krijgt als je echt een ervaren judoka bent. De groene zit daar dus tussenin.

De verschillende gradaties zijn:

  • Yellow Belt
  • Orange Belt
  • Green Belt
  • Black belt

Wat leer je tijdens de Green Belt Training?

De Green Belt is de laatste band voor de zwarte. Tijdens de Green Belt training ga je dieper in de materie duiken. Je leert meer en vooral de praktijkervaringen komen veel meer aan bod. Je gaat problemen analyseren en leert deze blijvend op te lossen. Binnen de Lean-filosofie is houding en gedrag binnen bedrijven en organisaties erg belangrijk. Daarom besteed je in deze training veel aandacht aan faciliteren, presenteren en communiceren.

Voor wie is de Lean Green Belt training geschikt?

  • Voor iedereen in de rol van bijvoorbeeld Change professional of manager
  • Als je Continuous Improvement wilt toepassen in jouw organisatie en je op zoek bent naar een toepasbaar framework
  • Wanneer je constateert dat er in jouw organisatie processen zijn die kunnen worden verbeterd en je hier handvatten voor zoekt.
  • Ook is de Lean training geschikt voor als je gaat starten / in de beginfase zit van een verbetertraject in jouw organisatie en ervoor wilt zorgen dat structurele problemen binnen diverse teams worden opgelost

Online een Green Belt training volgen

Nu je weet waarom je een Green Belt training zou moeten volgen, vraag je je wellicht af waar deze trainingen plaatsvinden. Het kan gewoon digitaal. Gemiddeld heb je 50 uur nodig om deze training helemaal te doorlopen. Je kennis en kunde wordt gemeten met behulp van lessen en quizzen. Heb je alles met succes afgerond? Dan ontvang je een internationaal erkend Lean-certificaat.