Ook in kantoren heeft het recyclen volledig z’n intrede gedaan. Een directiekamer waar bewust tweedehands tapijttegels op de vloer liggen en waar een klassiek bureau staat, is geen uitzondering. Kantoortrends, gebruikte kantoormeubelen, is daardoor eerder een blijvertje dan een hype. Maar kiezen voor refurbished kantoormeubilair, dus zo goed als nieuw kantoormeubilair wat bijvoorbeeld uit een faillissement afkomstig is, heeft meer voordelen.

Het is degelijk materiaal

Kantoormeubilair wordt zelden echt volledig versleten. Vooral een bureau of kantoorkast gaat veel langer mee dan de afschrijving. Stel je hanteert een afschrijving van 20%, een kantoor is dan in 5 jaar tijd afgeschreven, een kantoorkast van 5 jaar oud kan nog als nieuw zijn dus veel langer meegaan. Dit maakt het extra interessant om mee te gaan met de kantoortrends van gebruikte kantoormeubelen. Een voorbeeld hierin, een bureau en kantoorkast wordt in 5 jaar tijd binnen het bedrijf afgeschreven, en gaat nog net zo lang mee op de thuiswerkplek. De reden waarom het zo kan komt omdat het meubilair van degelijk materiaal is gemaakt.

De eerste afschrijving is voor de ander

Als je start-up bent, of je wilt een thuiswerkplek inrichten, dan is het enorm interessant om de eerste afschrijving door een ander te laten betalen. Alles wat je niet investeert hoef je ook niet terug te verdienen, voor een lage prijs een kantoor inrichten is dan het eerste verdienen. In dit geval, dus als start-up of thuiswerkplek inrichten, is het slim om altijd voor refurbished te kijken. Het staat dan ook los van kantoortrends gebruikte kantoormeubelen, want het is geen trend het is de investering drukken. Voor de thuiswerkplek is het advies om dan expliciet op zoek te gaan naar een gebruikt zit-sta bureau. Ondanks dat het elders jarenlang in gebruik is geweest zit er vaak nog geen krasje op, en je kunt eenvoudig wisselen met de werkhouding.

Creƫer een compleet praktisch kantoor

Als je besluit om mee te gaan in kantoortrends gebruikte kantoormeubelen, dan is het belangrijk dat je een praktische werkplek maakt. Als voorbeeld een kantoorkast, bedenk dat een kast met roldeuren minder plek in beslag neemt dan met deuren die opendraaien. Maak ook het kantoor compleet, bijvoorbeeld een gebruikte voetensteun als je regelmatig lang achtereen moet typen, en zorg voor goed licht. Misschien is een goede bureaulamp ook tweedehands te koop? Wat rest is de bureaustoel. Velen houden een voorkeur voor nieuw en bedanken voor gebruikt. Het is dan een persoonlijke keuze, maar zorg dat de stoel ergonomisch is. Tot zover, kantoortrends gebruikte kantoormeubelen.

Bron: www.officetopper.com