Als je een zakelijke verbinding hebt is het natuurlijk noodzakelijk dat je deze kan controleren en dat deze zo veilig mogelijk is. Daarom is hier alle informatie die je nodig hebt voor het maken van een veilige zakelijke connectie en wat je kunt doen om deze verbinding te verbeteren en beveiligen.

Wat is een zakelijke verbinding of een DNSSEC

Een DNSSEC is een verbeterde versie van DNS. DNS is de connectie tussen je domeinnaam. Dit is een connectie tussen de woorden van je website naam en je ip adres. DNSSEC is een verbeterde versie hiervan die staat voor DNS security extensions. Hierdoor zijn aanvallen gericht om het verkeer naar dit adres te beïnvloeden bijna niet meer mogelijk. Dit wordt bijgehouden door computers die gemaakt zijn voor het controleren van verbindingen tussen een ip adres en een domein naam. Dit komt doordat alle apparaten die op het internet zitten zoals je laptop, computer en telefoon een eigen ip adres hebben. Het is natuurlijk veel handiger om een paar woorden in te typen, oftewel een domeinnaam, dan een reeks getallen zoals je ip adres waar de meerderheid van de mensen niks wijzer van wordt. Maar waarom is de nieuwe DNSSEC nou nodig? Dit is nodig omdat het oude DNS een tijdelijke opslag heeft genaamd cache, waarbij het mogelijk is om deze te beïnvloeden om informatie naar het verkeerde adres te sturen. Waardoor je online veiligheid verminderd . De nieuwe DNSSEC is dus ontworpen om dit tegen te gaan.

Wat is een spf record?

SPF staat voor sender policy record. In een spf record kun je omschrijven welke servers er wel en welke er niet een e-mail mogen sturen namens je domeinnaam. Een spf record kan er namelijk voor zorgen of een e-mail door wordt gelaten of niet wordt verstuurd. Er zijn meerdere manieren om een spf record te maken, maar er zijn natuurlijk altijd handige websites om je hierbij te helpen. Als je een spf record hebt gemaakt zul je deze nog in het DNS  moeten zetten, zodat deze ook daadwerkelijk gebruikt kan en gaat worden. Anders heeft het uiteindelijk alsnog geen zin. Als je dit wilt doen zijn er op internet een heleboel manieren te vinden voor de exacte stappen, maar deze zijn wat technisch. Als je hier niet comfortabel mee bent, is het verstandig om hier een expert bij te halen.

Overige beveiligingen

Er zijn verder nog een aantal dingen die je kunt doen om je netwerk veilig te houden. Ten eerste is het verstandig om ervoor te zorgen dat je router altijd up to date is. Zo ben je als onderneming altijd in bezit van de beste beveiligings opties. Het is verstandig om voor gasten of klanten een ander netwerk in te stellen. Zo kunnen klanten niet op hetzelfde netwerk komen en het andere netwerk ook niet kunnen beïnvloeden. Ook is het verstandig om wps uit te schakelen als je een zakelijk netwerk hebt, omdat dit ontworpen is voor thuisnetwerken. En ten slotte kun je je netwerk beveiligen door een goed wachtwoord aan te maken.