De werkgever kan een NOW regeling aanvragen en heeft zo zijn rechten en plichten, maar wat betekend dit dan precies voor jou als werknemer? De werknemer hoeft niets te doen omtrent de NOW aanvraag, dit regelt de werkgever namelijk. Het is wel belangrijk dat de werkgever voldoet aan bepaalde criteria om de NOW aan te kunnen vragen, dus je kunt er wel vanuit gaan dat er een aantal zaken goed geregeld zullen zijn. Waarschijnlijk heeft de werkgever een scan gedaan bij Blended Law, om er op deze manier zeker van te zijn dat hij de juiste stappen heeft gezet. Natuurlijk zou deze aanvraag een aantal gevolgen kunnen hebben voor jou als werknemer. Wij gaan je er alles over vertellen.

Wat gebeurt er met het loon?

Nadat de werkgever een scan gedaan heeft bij Blended Law, is het waarschijnlijk zo dat er een aanvraag voor de NOW opgang komt. Dankzij deze regeling kan de werkgever jou gewoon volledig doorbetalen, wat als voordeel heeft dat jij niet zonder werk en salaris komt te zitten.

Zou je ontslagen kunnen worden tijdens de crisis?

Door een aanvraag in te dienen voor de NOW zijn er een aantal afspraken waar de werkgever zich aan moet houden, maar wat als deze NOW regeling wordt toegekend? De werkgever heeft eigenlijk een zeer belangrijke afspraak gemaakt, want dankzij de toekenning zou de werkgever geen personeel mogen ontslagen. Er zit alleen wel één, maar aan het hele verhaal. De werkgever kan je wel ontslaan als het bedrijfstechnisch steeds slechter gaat, waardoor het bedrijf in zwaar weer komt. Je zult dan ontslag kunnen krijgen vanwege economische redenen, maar daar moet je in eerste instantie niet vanuit gaan.

Antwoorden met de informatie van Blended Law

Blended Law help natuurlijk met de aanvraag en kan een aantal verklaringen verzorgen, maar ook zijn zeer er om vragen te beantwoorden. Dit wil zeggen dat de werkgever alles vragen kan stellen omtrent de aanvraag en ze deze zo goed mogelijk zullen beantwoorden. Er zal vanzelfsprekend ook een vraagstuk zijn die gaat over de reiskosten, hier zijn een aantal verschillen in namelijk. Werk je thuis, omdat je niet bij de werkgever aan het werk kunt dan krijg je reiskosten niet betaald. Staat er in je contract dat je reiskosten behoort te krijgen, worden deze normaal gesproken doorbetaald. Is het niet mogelijk om naar het bedrijf te gaan vanwege de coronacrisis dan kan het zijn dat de reiskosten gedurende deze periode worden stopgezet.

Hoe zit het met werken?

Je kunt gewoon aan het werk als dat mogelijk is binnen het bedrijf. Je hoeft dus niet te stoppen met werken als de werkgever een NOW heeft aangevraagd. Het is alleen wel belangrijk dat er in sommige gevallen corona aanpassingen gedaan worden, hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de looproute of desinfectiemiddel in de toiletten. Als je ziek bent of coronaklachten hebt, is het wel noodzakelijk dat je niet naar het werkt, komt om eventuele verspreiding te voorkomen.