In Nederland zullen er veel mensen zijn die nog geen flauw idee hebben wat een executive search bureau is en welke werkzaamheden door zo’n bureau worden uitgevoerd. Echter, deze executive search bureaus toch over het algemeen al wel meerdere jaren werkzaam en actief binnen Nederland. Toch is het niet heel gek als iemand nog niet heel erg bekend is met deze term. Immers is het een vakterm die voornamelijk bekend is binnen een bepaalde tak van het zakenleven. Als voor jou geldt dat je niet binnen deze tak van het zakenleven werkzaam bent, maar toch meer wilt weten over zo’n bureau en haar werkzaamheden, dan kun je hier meer leren en lezen.

Wat is een executive search bureau?

De belangrijkste vraag die je waarschijnlijk op dit moment in je hoofd hebt is de vraag; ‘wat is een executive search bureau?’. Een executive search bureau als bijvoorbeeld http://devroedtenthierry.nl/  is een bedrijf wat zich bezighoudt met het vinden van een geschikte en passende kandidaat voor een openstaande functie of vacature. Hierbij wordt er niet simpelweg gekeken naar kandidaten die op dat moment hun cv op een grote vacaturesite hebben geplaatst. In plaats daarvan wordt er ook gekeken naar mensen die op dat moment al werkzaam zijn, dit brengt namelijk een groot voordeel met zich mee.

Wat is het voordeel van een executive search bureau?

Wanneer een bedrijf een bepaalde vacature of positie heeft openstaan wil dit bedrijf deze vacature of positie zo snel mogelijk laten vullen door iemand die perfect in het plaatje past. Tegenwoordig plaatsen veel werkzoekenden hun cv op een grote website. Vervolgens kunnen bedrijven de cv’s op zo’n site beoordelen en besluiten wie in de functie past. Echter, het kan voorkomen dat er geen passende kandidaat is. Dan komt het voordeel van executive search om de hoek kijken. Hierbij wordt namelijk gekeken naar alle passende kandidaten in plaats van enkel kandidaten die op zoek zijn naar een nieuwe baan. De kans is zo groter om de juiste kandidaat te vinden.